Ízületi gyulladás

A betegség kiváltó oka lehet fertőzés, elhízás, örökletes tényezők, a kor előrehaladtával a beteg kutyusok száma is rohamosan emelkedik. Az ízületi gyulladás fájdalmas állapota minden ötödik felnőtt kutyánál problémát okoz. A betegség első tünetei a hosszabb pihenés után nehezen újrainduló mozgás, bicegés, sántítás, mely a betegség előrehaladtával egyre aktívabb ízületi fájdalommal is járhat. Időjárás-változás és hideg idő hatására a tünetek sajnos erősödhetnek, jobban felismerhetővé válnak.

Árulkodó jelek:        

  • Fekvő vagy ülő helyzetből nehezen áll fel
  • Vonakodik a sétától, futástól, ugrástól
  • Simogatánál nyüszít, vagy egyáltalán nem hagyja magát simogatni.
  • Ébredés után az izületek bejáródásáig a tünetek súlyosabbak
  • Nyalogatja fájó testrészeitHa kedvencünkön észleljük a nehézkes mozgást, bicegést, sántítást, mindenképpen forduljunk állatorvoshoz, aki egy röntgen vizsgálattal fel tudja mérni az ízületek állapotát, és tanáccsal tud ellátni a tünetek enyhítése érdekében. Számos megbízható gyógyszer és táplálék kiegészítő áll rendelkezésünkre, de emellett a helyes táplálkozás és megfelelő testmozgás nem elhanyagolható. Megfelelő diétával elérhetjük, hogy a kutya megszabaduljon a túlsúly nagy részétől, csökkentve ezzel az ízületek terhelését. A betegség által okozott folyamatos fájdalom tüneti kezelést igényel, gyulladás- és fájdalomcsillapító készítmények használata szükséges. Ha a kutya nem érez fájdalmat, sokkal jobb lesz a közérzete, és életminősége is javul. Az állat mozgásának javulását pedig szakember által megmutatott gyakorlatok elvégeztetésével gyorsíthatjuk.


Mindenképpen forduljunk állatorvoshoz, ha ízületi gyulladásra gyanakszunk, korai felismeréssel, megfelelő kezeléssel mi tehetünk legtöbbet a kutyáink egészségéért.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
 
Szóljon hozzá Ön is!

Felhasználónév: (max. 20 karakter)


E-mail cím: (nem jelenik meg az oldalon, max. 100 karakter)


Hozzászólás: (max. 1000 karakter)

Ellenőrző kód: Kérjük írja be a két szám összegét! 38 + 35


Az állatorvosi vizsgálatról »»

Akik kutyát vagy más háziállatot tartanak rendszeres látogatói lesznek az állatorvosi rendelőknek. Lehet szó általános állatorvosi vizsgálatról, a védőoltások beadásáról vagy az egészségügyi problémák kezeléséről.

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió