Egy röpke kutyaszerelem, mint társkeresési opció

A minap kaptam egy érdekes, pár soros emailt, amiben egy kedves olvasónk a következő problémával keresett meg. Idézem: "Az én kutyám egy fajtiszta 5 éves nagytestű csivava.Még szűz és ezért egy szuka csivavát keresünk neki pároztatás  céljából..."

Kapva a lehetőségen rögtön billentyűzetet ragadtam, hiszen ez a körülmény kutyusom által engem is régóta foglalkoztat és érint. Igen! Tudtam, hogy nem vagyok egyedül! 

Segítség, még szűz a kutyám!

A témában olvasott cikkek alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a vélemények cseppet sem egyeznek.

  • Vannak akik mindenképpen az ivartalanítást ajánlják abban az esetben, ha a kutya nem tudja ösztönös vágyait kielégíteni. 
  • Vannak, akik úgy vélekednek, hogy "amit nem ismer, az nem hiányzik", így ellenzik az akár egyszeri alkalmat is a kutya életében, mondván ezután "nem bír majd magával".
  • Vannak, akik szerint az ösztönös nemi élet hiánya a kutya idegrendszerére negatívan hat, így bizonytalanná, kiszámíthatatlanná válhat.

Sorolhatnám még naphosszat, milyen különböző álláspontok lelhetők még fel, de a végére nem jutnék, így csak sok sikert tudok kívánni a témában mégis elmerülni vágyóknak. 

Gazdik egy cipőben

Gondoljunk csak bele mennyi kutyust érinthet ez a probléma! Hány háztartásban van kutya? Statisztika ide vagy oda az eredményt mindenki szabadon elképzelheti. Ebből vonjuk le azon háztartások számát, ahol kifejezetten tenyésztési céllal tartanak kutyát. Nem feledkezhetünk meg azon háztartásokról sem, ahol esetleg több különböző nemű kutya is tartózkodik, így esély nyílik az ösztönök természetes kielégítésére. Össze-vissza kerekítgetve is tény, bizonyára sok-sok gazdit és kutyát érint és foglalkoztat a kedvencek nem szaporítási céllal történő nemi élete.

De hogyan? Kivel? Mikor? Nem, nem akarunk két kutyát! Nem, nem konkrétan fedezni vagy fedeztetni szeretnénk kedvencünkkel! Nem, nem szeretnénk kiskutyát sem! Ez csak egy röpke kutyaszerelem lenne. Nem beszélve arról, ha kedvencünk bár számunkra eszmeileg felbecsülhetetlen értékű, de nem fajtájának díszpéldánya különböző híres felmenőkkel, akkor egy-egy ilyen próbálkozásnál alaphangon az esélytelenek nyugalmával indulhatunk.

Kutyatárs keresés kutyaszerelem.hu módra

Ezen levélen felbuzdulva felcsaptunk kutyatárs- kereső segédnek, szívesen bemutatjuk és közhírré tétetjük minden magányos lelkű kutyus történetét fajtára, nemre, korra való tekintet nélkül. Bízom levélírónk újabb megkeresésében is, így hamarosan nyomon követhetnénk, hogyan zajlik egy kutyaszerelem a kis csivava életében.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
 
Hozzászólások

istvera 2015-04-01 10:43:03
Budapesten lakunk. Nekem is van egy gyönyörûséges, Betyár nevû fekete labrador fiúm, aki 5 éves múlt, de még mindig szûz, mert nem csavarod, a gazdik viszont vagy ivartalanítják a szukákat, vagy (és ez a rosszabb), nem hagyják párosodni. Nagyon kellene neki egy szuka.
ghvh 2014-08-16 11:16:49
pisilned kell nyugodtan menz el a klotyóra ez a hirdetés megvár!!!
Lea200394szeptember 2014-08-16 11:14:33
iosdhnfyhbvjsdhgubajgbvfbgasjkg542101050g654jhn5xdhsr puszi

1 |


Szóljon hozzá Ön is!

Felhasználónév: (max. 20 karakter)


E-mail cím: (nem jelenik meg az oldalon, max. 100 karakter)


Hozzászólás: (max. 1000 karakter)

Ellenőrző kód: Kérjük írja be a két szám összegét! 36 + 17


Öreg barátom »»

Amikor kinyílik előttünk az ajtó, és beléphetünk otthonunkba a legkisebb és legújabb családtaggal, biztosan senkinek nem jut eszébe, hogy az öregkorra gondoljon. Kutyáink, amennyiben egészséges életet élnek akár 10-14 évet, különösen szerencsés esetben közel 20 évet is élhetnek. A kölyökkutya időszak hamar tovaszáll, átlagosan 1-2 éven belül felnőttnek mondhatjuk kedvencünket.

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió