A kutyapanziók


Életünkben adódhatnak olyan helyzetek, amikor néhány napos utazás miatt egy időre meg kell oldanunk kedvencünk ellátását. A szerencsésebbek ilyenkor számíthatnak a család és a barátok segítségére, akik amellett, hogy elvégzik az etetés, itatás, sétáltatás feladatait, igyekeznek pótolni a gazdi hiányát is. Akik viszont segítség hiányában is kénytelenek elutazni, előszeretettel választják a ma már egyre népszerűbb kutyapanziók egyikét, hiszen bárhol élünk kis hazánkban egészen biztos, hogy néhány kilométeren belül találunk egyet- kettőt.


A választás viszont nem egyszerű, érdemes a közelben lévő kutyapanziók ajánlatait, felhívásait átolvasni, esetleg személyesen is ellátogatni. Általában véve kutyapanziót állatbarát családok, illetve egyéb kutyás szolgáltatásokat nyújtó cégek-klinikák, kozmetikusok- indítanak. Ebből adódóan a panzióztatással kapcsolatban is más-más széleskörű szolgáltatást nyújtanak.


Tehát érdemes utána járnunk, hogy az ott tartózkodás ideje alatt mit eszik, hol alszik, mennyi és milyen típusú más kutyákkal nyaral majd együtt. Az előzetes megbeszélés alatt jelezni kell a speciális igényeket illetve körülményeket, mint például a gyógyszer- és ételallergia, tüzelés stb., mivel egyes panziókban nem, másutt viszont gond nélkül megoldható.Több helyen a napi alapellátáson kívül egyéb lehetőségek is várják kedvenceinket. Ilyen például a kutyakiképzés, melynek piacán az elmúlt időszakban a hagyományos nappali kutyasulik mellett a bentlakásos kutyaoktatás is előtérbe került. A kozmetikai szolgáltatások színes skáláján is mindent megtalálhatunk, az egyszerű fürdetéstől akár a kutyamasszázsig. A panziótulajdonosok a kutyusok könnyebb megnyugtatása érdekében kérni szokták, hogy kutyánk kedvenc játékát, esetleg fekhelyét is hozzuk magunkkal.


A kutyapanziókban szinte mindenhol követelmény a veszettség elleni oltások illetve az azonosítást segítő eszközök (útlevél, chip) megléte.


A napi szállás díjának tekintetében is nagy eltérések tapasztalhatók. Általában 3000-5000Ft (2013) a napi étkezés, sétáltatás, éjszakai elhelyezés költsége, de mindenképp érdemes érdeklődni, hogy az alapdíjba milyen szolgáltatások tartoznak, illetve az egyéb igényeknél milyen költségekre lehet számítani.


Tehát elmondhatjuk, hogy Magyarországon a kutyapanzióztatási lehetőségek adottak, így biztosan találunk kedvencünk számára egy megfelelő helyet, néhány napos távollétünk idejére. Az viszont éppen ennyire biztosra vehető, hogy bárhol is hagyjuk kedvencünket, egy igaz gazdi mindig aggódik egy picit.

Kapcsolódó cikkek:Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
 
Szóljon hozzá Ön is!

Felhasználónév: (max. 20 karakter)


E-mail cím: (nem jelenik meg az oldalon, max. 100 karakter)


Hozzászólás: (max. 1000 karakter)

Ellenőrző kód: Kérjük írja be a két szám összegét! 58 + 39


Egy röpke kutyaszerelem, mint társkeresési opció »»

A minap kaptam egy érdekes, pár soros emailt, amiben egy kedves olvasónk a következő problémával keresett meg. Idézem: "Az én kutyám egy fajtiszta 5 éves nagytestű csivava.Még szűz és ezért egy szuka csivavát keresünk neki pároztatás  céljából..." Kapva a lehetőségen rögtön billentyűzetet ragadtam, hiszen ez a körülmény kutyusom által engem is régóta foglalkoztat és érint. Igen! Tudtam, hogy nem vagyok egyedül! 

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió