A kutya, mint megkülönböztető jelzés

Azok a gazdik, akik kutyájukkal nem csak sétaidőben vannak együtt, hanem esetleg egyéb dolgaik elintézése kapcsán is magukkal viszik hű társukat, bizonyára szembesültek már "a kutya, mint megkülönböztető jelzés" szindrómával. Többek között személy szerint én is ebbe a csoportba tartozom, így kellő tapasztalattal rendelkezem ahhoz, hogy, mint hozzáértő, megszólaljak a témában:).    

Megfigyeléseim alapján:

Ha egy héten keresztül elviszed a kutyád magaddal vásárolni, az 1. napon csak megbámulnak a járókelők, illetve néhány kisgyermek hangosan felkiált kis ujjacskáikkal felétek mutogatva, hogy " kutaaaa"


A 2. napon az utadat szegélyező kisboltok, butikok és egyéb üzletek alkalmazottai felfigyelnek rád, tekintetükkel követik utadat. Természetesen a gyerekek ezután is minden gátlás nélkül örülnek a kutyádnak.


A 3. napon ha a gyerekek nem látnak meg a szülők felhívják a figyelmüket, hogy "Nézd, ott az a kutyus!". Az üzletek alkalmazottai már mosolyognak, sőt köszönnek is.


A 4. napon mivel több elintézni valód akad, kutyusodat otthon hagyod. Senki az ég világon nem ismer meg, átnéznek rajtad, vagy feletted. A gyerekek nem kiáltanak mosolyogva, hogy " nééééni" csak egyszerűen mással foglalkoznak, te egyedül, egyáltalán nem vagy érdekes. Szélsőséges eset, ha valamelyik boltos kisasszony megismerne, rögtön egy kérdést szegezne hozzád: " Hol a kutya?"


Az 5. napon újra veled van kedvenced, látod az elégedettséget a butikosok arcán...igen, ennek így kell lennie" Mosolyogva köszönnek, esetleg még össze is súgnak mielőtt odaérsz: " Nézd, ott jön a kutyás csaj."


A 6. napon köszönés után veszik a bátorságot és megszólítanak. " milyen fajta ez a kutyus? Hogy hívják?" Mennyi idős?" Elmondják, hogy nekik is van ilyen meg olyan kutyusuk otthon, így és így hívják, esetleg elmesélnek egy nemrégiben történt vicces, szomorú, megható, vagy egyszerűen csak szeretetteljes történetet kedvencükről.


A 7. napon már alig várják, hogy újra elhaladj előttük, és egy kis nasival vagy tikkasztó hőségben egy kis friss lefetyelni valóval lepik meg kedvencedet, amivel persze téged is rögtön levettek a lábadról, mert hát aki a kutyámat szereti azt én is szeretem.


Tehát a fent említett okokból kifolyólag tudományosan megállapítható, hogy a kutya igenis megkülönböztető jelzés gazdája számára.
Aki nem hiszi, járjon utána...


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
 
Szóljon hozzá Ön is!

Felhasználónév: (max. 20 karakter)


E-mail cím: (nem jelenik meg az oldalon, max. 100 karakter)


Hozzászólás: (max. 1000 karakter)

Ellenőrző kód: Kérjük írja be a két szám összegét! 25 + 51


Öreg barátom »»

Amikor kinyílik előttünk az ajtó, és beléphetünk otthonunkba a legkisebb és legújabb családtaggal, biztosan senkinek nem jut eszébe, hogy az öregkorra gondoljon. Kutyáink, amennyiben egészséges életet élnek akár 10-14 évet, különösen szerencsés esetben közel 20 évet is élhetnek. A kölyökkutya időszak hamar tovaszáll, átlagosan 1-2 éven belül felnőttnek mondhatjuk kedvencünket.

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió