Fogadj örökbe menhelyi állatot

Amikor egy családban felmerül a kutya kérdése, sajnos csak néhány esetben gondolnak a menhelyi örökbefogadásra.  Magyarországon a gazdátlan kutyák száma eléri a 100ezret, a pár hetes kölyökkutyáktól az utolsó éveiket tengető öreg aggastyánokig. Ezen kutyák számára még a menhely is megváltás, egy igazi szerető család pedig az álmok netovábbja. Bár az örökbefogadásnak vannak bizonyos szabályai, mégis bízom abban, hogy lesznek olyanok, akik ezt a formáját választják- mert annak tekinthető- az életmentésnek.

Hogyan lesz valaki örökbefogadó?

Az állatvédő szervezetek belső örökbefogadási feltételeik szerint adnak örökbe állatot. Minden esetben érdemes tehát elolvasni az adott szervezet erre irányuló felhívását. Ezek a szabályok a természetesnek vélt alapokat is lefektetik, mint például, az örökbe fogadó köteles az állatot megfelelően táplálni és kellő mozgást biztosítani neki. Vannak menhelyek, ahonnan ivartalanítva kerülnek ki az kutyák, másutt csakis ivartalanítási kötelezettséggel fogadhatók örökbe. Sok helyen olvasható a feltételek között, hogy a menhely 30-50 km-es körzetéig vállalható az örökbefogadás, az ellenőrzések megkönnyítése érdekében, viszont a távolabbi, akár külföldi kihelyezés sem teljesen kizárt. Ennek eredményeképpen megindult külföldről is az örökbefogadás, mely hatalmas lehetőség a gazdátlan kutyusok esélyeinek javítására.


Az állatvédő szervezetek, menhelyek többnyire önkéntesekkel végzik el a kutyákkal kapcsolatos teendőket. Az ő munkájuk mindenképpen tiszteletre méltó és tanulságos, és mindenképpen külön cikket érdemlő. Állatszeretetük feltétel nélküli, ezért egy gazdátlan kutyusért mindent megtesznek, szívesen válaszolnak bármilyen kérdésre, tanácsot adnak. 


A kutyaszerelem.hu aktívan részt vesz a gazdátlan kutyusok esélyeinek javításában, Fogadj örökbe  elnevezésű programunkban ajánljuk olvasóink figyelmébe a partner szervezetek gazdit kereső ebeit és támogatási elérhetőségeit.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
 
Szóljon hozzá Ön is!

Felhasználónév: (max. 20 karakter)


E-mail cím: (nem jelenik meg az oldalon, max. 100 karakter)


Hozzászólás: (max. 1000 karakter)

Ellenőrző kód: Kérjük írja be a két szám összegét! 08 + 44


Az állatorvosi vizsgálatról »»

Akik kutyát vagy más háziállatot tartanak rendszeres látogatói lesznek az állatorvosi rendelőknek. Lehet szó általános állatorvosi vizsgálatról, a védőoltások beadásáról vagy az egészségügyi problémák kezeléséről.

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió