Amikor kedvencünk is velünk jön

Vakáció előtt már a tervezésnél figyelemmel kell lennünk arra, hogy kedvencünk számára éppúgy kellemes környezetet biztosítsunk, mint amire mi magunk is vágyunk. Első lépésként legcélszerűbb kiválasztani a kutyás vendégeket fogadó szálláshelyet, át kell gondolnunk az utazást az elindulástól az eltöltött napok programtervein át a hazaérkezésig. 

Kemping? Szálloda?

Minek köszönheti a kutyás turizmus több éves minimális fejlődését,az utóbbi években viszont rohamos növekedését? Szép lenne azt hallani, hogy "a kutya is családtag" eszme végre közfelfogásnak örvend, de elképzelhető, hogy inkább a túlméretezett Welness komplexumok üresen kongó szobáihoz, a családi vállalkozásban elindított több száz- ugyanúgy vendég nélküli- magánpanzióhoz közelíthető. Kutatásokkal alátámasztható, hogy Magyarországon a kutyatartó háztartások száma közel 50%, így a magyar turizmusnak is nyitnia kellett a kutyás célcsoport felé. A magyarországi szálláshelyek egyre nagyobb számban hírdetik a kisállatokat is vendégül látó szolgáltatásaikat. A családias környezetű kempingek, apartmanok vagy a különféle kedvencünknek is szóló szolgáltatást nyújtó kutyabarát szállodák között válogathatunk. A szolgáltatók által a felvigyázástól a kutyamasszázsig, a kutyasulitól a kozmetikáig szinte minden elképzelés megvalósítható. Érdemes érdeklődni a lehetőségekről.

Útra fel!...

Annak függvényében, hogy milyen járművel közeledünk vakációnk helyszíne felé, át kell gondolnunk kutyusunk utazásának körülményeit is.

Ha autóval utazik a család és a kutya már gyakorlott utas, a gyakori (2-3óra) szüneteken kívül csak a távolság, amit le kell küzdeni. Ha viszont a kutyus nem szokta az utazást, mindenképpen ajánlatos előtte néhányszor próbakörre vinni, hiszen szorongás, stressz, pánik is kialakulhat ilyen ismeretlen esemény folyamán. Ha kedvencünk nem érzi jól magát az autóban az aggódó gazdi sem fogja. A rosszullétek elkerülése érdekében tanácsos közvetlenül utazás előtt nem etetni, itatni, ezt tegyük inkább a pihenőkben, akár kisebb adagokban. Természetesen az utazás folyamán ügyelnünk kell kedvencünk testi épségére és a biztonságos közlekedés szabályaira.

Örök törvény: Kutyát nem hagyunk a kocsiban!!! Kicsit sem!!!

Tömegközlekedési eszközökön a kutyát csak pórázzal és szájkosárral lehet szállítani, illetve az oltási igazolást kérésre be kell mutatni. A vasúti közlekedésről bővebb információ a Kutyával vonaton című cikkünkben is olvasható. 

Repülőgépes utazás esetén mindig az adott légitársaságtól érdemes információt kérni az utaztatással kapcsolatban, mivel különböző szabály- és feltételrendszerrel működhetnek. Mindenképp utána kell járni a fogadó ország állatutaztató szabályainak, illetve az adott országból visszatérés magyarországi szabályinak.

Amennyiben a sikeres utazás mellett még maradt idő pihenni, lazítsunk, nincs más hátra, csak majd egyszer hazajutni. 

Kapcsolódó cikkek:Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
 
Szóljon hozzá Ön is!

Felhasználónév: (max. 20 karakter)


E-mail cím: (nem jelenik meg az oldalon, max. 100 karakter)


Hozzászólás: (max. 1000 karakter)

Ellenőrző kód: Kérjük írja be a két szám összegét! 06 + 41


Egy röpke kutyaszerelem, mint társkeresési opció »»

A minap kaptam egy érdekes, pár soros emailt, amiben egy kedves olvasónk a következő problémával keresett meg. Idézem: "Az én kutyám egy fajtiszta 5 éves nagytestű csivava.Még szűz és ezért egy szuka csivavát keresünk neki pároztatás  céljából..." Kapva a lehetőségen rögtön billentyűzetet ragadtam, hiszen ez a körülmény kutyusom által engem is régóta foglalkoztat és érint. Igen! Tudtam, hogy nem vagyok egyedül! 

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió